Щодо мобілізації

Я працюю в відділі освіти (робочим ) мені треба оновити данні в ТЦК,я це зроблю .Питання полягає в тому ,що в мене є дружина 3 групи інвалідності (онокологія),чи можу мати я відстрочку від мобілізації,якщо так ,як це зробити в на який закон полягатися ?
Є 2 дитини ,одна знаходиться за кордоном (22 роки )інша вийшла заміж і є ВПО,наразі є вагітною.
06.06.2024 12:02 219

Консультація виконавця

Андрій Топчій
Юрист
У сервісі: 1 рік
61 відгук (58 +) (3 -)
Консультацій: 284
Топ 3 спеціалізації:
  • Сімейне право
  • Спадкове право
  • Військове право

Добрий день! Так, маєте право на відстрочку відповідно до п. 12 ст. 23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію": мають дружину (чоловіка) з числа осіб з інвалідністю III групи, встановленої внаслідок онкологічного захворювання, відсутності кінцівок (кінцівки), кистей рук (кисті руки), стоп ніг (стопи ноги), одного з парних органів, або за наявності у особи з інвалідністю III групи онкологічного захворювання, психічного розладу, церебрального паралічу або інших паралітичних синдромів;

Вам потрібно буде надати до ТЦК свідоцтво про шлюб та документ, який підтверджує наявність інвалідності дружини і причину інвалідності (довідка МСЕК або пенсійне посвідчення, якщо в ньому зазначено що інвалідність встановлена внаслідок онкологічного захворювання).

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram