Оскарження висновку ВЛК

Добрий день. Згідно висновку влк був визнаний придатний до військової служби. Категорично не згідний з даним висновком.
1. Потрібен зразок заяви і кому його подавати? Начальнику ТЦК? Чи одразу просити на місці в районній влк, щоб мене відправляли в обласний ВЛК на повторний влк? Чи як? У 560 постанові пише:
У разі незгоди громадянина з рішенням військово-лікарської комісії при районному (міському) територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки на підставі його заяви громадянин направляється для проходження військово-лікарської комісії при обласному (Київському та Севастопольському міському) територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.
2. Чи можуть мене мобілізувати, якщо я подаю заяву на оскарження і буду направлений на в обласний ВЛК на повторний медогляд?
09.07.2024 18:03 345

Консультація виконавця

Андрій Топчій
Юрист
У сервісі: 1 рік
61 відгук (58 +) (3 -)
Консультацій: 284
Топ 3 спеціалізації:
  • Сімейне право
  • Спадкове право
  • Військове право

1. Відповідно абзацу 2 п.72 постанови Кабінету Міністрів України
від 16 травня 2024 р. № 560, у разі незгоди громадянина з рішенням військово-лікарської комісії при районному (міському) територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки на підставі його заяви громадянин направляється для проходження військово-лікарської комісії при обласному (Київському та Севастопольському міському) територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки. 

Вказана заява подається письмово начальнику районного ТЦК. Заява подається у довільній формі. Головна інформація яка там має бути - що особа не згодна з ухваленим щодо нього районною ВЛК рішенням і вимагає огляду ВЛК при обласному ТЦК та СП.

2. Ні, після подання відповідної заяви, начальник ТЦК та СП направляє Вас до обласної (Київської міської) ВЛК для проходження військово-лікарської комісії. Поки ця комісія не буде Вами пройдена, Ви не можете бути мобілізованим. Безумовно, подібним механізмом варто користуватись лише у випадку, коли є реальні підстави для оскарження рішень районних ВЛК.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram