Тристороння угода вчитель-школа-ВНЗ

Доброго дня. У 2018 році я заключила тристоронню угоду і отримала разову матеріальну допомогу(так звані підйомні). Термін її дії закінчується 1.09.2021. Якщо я звільнюсь зараз зі школи і влаштуюсь на роботу в іншій школі, чи потрібно буде повертати цю допомогу? Чи в повному обсязі?

15.03.2021 15:07 1548

Консультація виконавця

Андрей Карпенко
Адвокат Київ
У сервісі: 3 роки
146 відгуків (146 +) (0 -)
Консультацій: 728

Добрый день!


Одноразова адресна грошова допомога випускнику закладу вищої освіти у 2018 році надавалась згідно "Порядку надання одноразової адресної грошової допомоги деяким категоріям випускників вищих навчальних закладів, які здобули освіту за напрямами і спеціальностями педагогічного профілю", який був затверджений Наказом Міністерства освіти і науки України № 343 від 28.03.2016 року.


https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0605-16#Text


Пункти 7 та 8 Порядку кажуть:


У разі відмови випускника приступити до роботи відповідно до укладеного договору про роботу на посаді педагогічного працівника у загальноосвітньому або професійно-технічному навчальному закладі, звільнення його з ініціативи адміністрації за порушення трудової дисципліни, звільнення за угодою сторін або з ініціативи працівника протягом трьох років від початку роботи в загальноосвітньому або професійно-технічному навчальному закладі одержувач допомоги зобов’язаний повернути суму фактично одержаної допомоги у вищий навчальний заклад, який здійснював її виплату.


Вищий навчальний заклад зобов’язаний повернути зазначені кошти до державного (відповідного місцевого) бюджету.


У разі зміни місця роботи випускника, але продовження перебування його на посаді педагогічного працівника у загальноосвітньому або професійно-технічному навчальному закладі одержувач допомоги зобов’язаний протягом 30 днів з дня виникнення таких змін переукласти договір за новим місцем роботи відповідно до норм, визначених у пункті 1 цього Порядку.


Наказ втратив чинність на підставі нового Наказу.
















МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ



НАКАЗ



19.12.2019  № 1588













 



Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
25 лютого 2020 р.
за № 206/34489




Про затвердження Порядку надання одноразової адресної грошової допомоги деяким категоріям випускників закладів вищої освіти


https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0206-20#Text


Пункти 7 та 8 цього наказу такі самі як і в попередньому.



ВИСНВОК: щоб не повертати гроші, Вам потрібно переукласти договір за новим місцем роботи відповідно до норм, визначених у пункті 1 цього Порядку.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram