Зворотній талон до направлення на роботу

Здравствуйте, я закінчую навчання в училищі  і щоб отримати диплом мені потрібно оформити зворотній талон до направлення на роботу , а це передбачає  оформлення по трудовому договору . У мене є статус сироти . Чи залишиться статус сироти після оформлення трудового  договору ? Чи має право училище не віддати мені диплом ,якщо я не оформлю  цей зворотній талон?

30.03.2021 15:13 2126

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 3 роки
410 відгуків (408 +) (2 -)
Консультацій: 1573
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго дня.


Видача диплому про здобуття певного рівня освіти не залежить від працевлаштування випускника на роботу за направленням навчального закладу, якщо підготовка відбувалась за кошти державного замовлення. Вимога вашого навчального закладу є протиправною, оскільки відмова в видачі диплому про здобуття освіт (відповідного рівня) можлива лише у випадку не проходження курсу навчання (неслали іспит, заліки тощо). 


Щодо статусу дитини - сироти, то він не припиняється у зв'язку з працевлаштування. Прицьому звертаю увагу що підставами для припинення виплати державної соціальної допомоги та грошового забезпечення  дитям - сиротам є:



  • досягнення дитиною 18-річного віку, а у разі навчання у закладі загальної середньої освіти, за денною формою навчання у закладі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти - 23-річного віку або закінчення відповідного закладу освіти;

  • набуття або надання дитині повної цивільної дієздатності (реєстрація шлюбу, працевлаштування за трудовим договором, запис матір’ю або батьком дитини, провадження підприємницької діяльності);

  • влаштування дитини в заклад освіти на повне державне забезпечення.


Таким чином статус ваш залишається але припиняється виплата в будьякому випадку оскільки ви укладаєте трудовий договір, а якщо не укладете то у зв'язку з закінченням закладу освіти.


Звертаю увагу, що якщо ви були на повному державному утриманні підчас навчання то у випадку працевлаштування за направленням ви маєте право на отримання одноразової грошової допомоги в розмірі 6 прожиткових мінімумів (12 612 грн.)


З повагою адвокат Дайнеко Ігор 


     

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram