Повернення коштів по договору надання послуг з підбору персоналу

Вітаю!

Ми надаємо послуги з підбору персоналу та маємо 2 умови повернення коштів:

1. Повернення коштів відбувається ДО старту роботи над проектом - ми повертаємо 100%.
Тут потрібно зрозуміти в який термін ми маємо повернути, 7 днів?

2. Якщо повернення відбувається після початку роботи над проєктом, по ініціативі клієнта чи нас, то повертається сума мінус сума використаний робочий бюджет на публікацію вакансії і мінус комісія команди, яка працювала над проєктом. Прораховується індивідуально і може складати від 15 до 25% від суми оплати за послугу. Прораховується в залежності від етапу проєкту і проміжних наданих результатів. Ми залишаємо за собою право цього прорахунку і кажемо фінально суму повернення.
+ передаємо всі напрацювання

Питання: чи це законно взагалі?
Чи ми нічого не порушуємо? Як за законом має бути?

Буду дуже вдячна за відповідь!
06.03.2024 12:50 139

Консультація виконавця

Андрій Топчій
Юрист
У сервісі: 8 місяців
40 відгуків (38 +) (2 -)
Консультацій: 175
Топ 3 спеціалізації:
  • Сімейне право
  • Спадкове право
  • Військове право

Добрий день! Вказані умови є договірними. Так, відповідно до ст. 627 ЦКУ, В дповідно до статті 6 цього Кодексу сторони є вільними в укладенні договору, виборі контрагента та визначенні умов договору з урахуванням вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, звичаїв ділового обороту, вимог розумності та справедливості. Тому, вказані вимоги мають бути прописані в договорі.

Якщо в договорі нічого не зазначено,то, відповідно до ч. 2 ст. 530 ЦКУ такий строк становить 7 днів.

По другому питанню: Відповідно до ст. 907 ЦКУ, Договір про надання послуг може бути розірваний, у тому числі шляхом односторонньої відмови від договору, в порядку та на підставах, встановлених цим Кодексом, іншим законом або за домовленістю сторін.За положеннями частини першої ст. 903 ЦКУ винагорода за виконану роботу (надані послуги) виплачується виконавцю в розмірі, в терміни і в порядку, який встановлений в договорі. У разі неможливості виконати договір про надання послуг, що виникла не з вини виконавця, замовник зобов'язаний виплатити виконавцеві розумну плату. 

Відповідно, Ваші дії щодо часткового повернення коштів будуть правомірними, якщо замовник відмовився від виконання договору. Якщо ж Ви виявили ініціативу розірвати договір, то Ви не маєте права утримувати якісь кошти з замовника. 



Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram