Комунальні платежі

Доброго дня.
Юридична особа (орендар) орендувала приміщення у фізичної особи ( орендодавець). Згідно договору, юр. особа повинна сплачувати комунальні платежі замість орендодавця. Чи правильно буде якщо оплата по рахунку від комунального підприємства буде здійснюватись від юр. особи, в призначені платежу потрібно вказувати дані власника, а також договір оренди з юр. особою?

09.04.2024 13:00 90

Консультація виконавця

Андрій Топчій
Юрист
У сервісі: 8 місяців
40 відгуків (38 +) (2 -)
Консультацій: 175
Топ 3 спеціалізації:
  • Сімейне право
  • Спадкове право
  • Військове право

Добрий день! Відповідно до п. 6 ст. 1 ЗУ "Про житлово-комунальні послуги", індивідуальний споживач - фізична або юридична особа, яка є власником (співвласником) нерухомого майна, або за згодою власника інша особа, яка користується об’єктом нерухомого майна і отримує житлово-комунальну послугу для власних потреб та з якою або від імені якої укладено відповідний договір про надання житлово-комунальної послуги.

Відповідно до ст. 9 вищезазначеного Закону,

Споживач здійснює оплату за спожиті житлово-комунальні послуги щомісяця, якщо інший порядок та строки не визначені відповідним договором.

Споживач не звільняється від оплати житлово-комунальних послуг, отриманих ним до укладення відповідного договору.


Таким чином, власник відповідно до Договору поклав на Вас обовязок сплачувати комунальні послуги за нього і Ви є споживачем в розумінні ЗУ "Про житлово-комунальні послуги". Отже якщо відповідно до Договору Ви маєте сплачувати комунальні платежі замість орендодавця, то, дійсно оплата має йти від юридичної особи, а в призначенні платежу треба вказати дані власника з посиланням на договір оренди з юр. особою.  Таким чином, обраний Вами спосіб платежу є правильним.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram