Виклики від ТЦК, їх формат, зв’язок з роботою (+трудове право?)

Добрий день
Я навчаюсь в університеті і в травні ректору було відправлено розпорядження від районного ТЦК, де в мене військовий облік, про мій виклик в районний ТЦК “для звірки облікових даних і усунення розбіжностей”. В розпорядженні не була вказана дата прибуття (хоча була дата направлення вже від ректора, в іншому документі). ТЦК я поки що не відвідував (і живу, як і навчаюсь в іншому місті)
Також, віднедавна я почав працювати в науковій установі (знову ж таки в цьому ж іншому місті, ніж знаходиться районний ТЦК), і від відділу кадрів в ТЦК, в якому я на обліку, пішла інформація про моє прийняття на роботу, і очікується можливий виклик до цього ТЦК, який прийде на роботу.
Мене турбує, чи не буде відображено те, що я поки що не з’являвся за викликом через університет, у другому виклику, який прийде на роботу? І чи не може це призвести до поганих наслідків на роботі (аж до звільнення)?
08.06.2024 16:39 200

Консультація виконавця

Андрій Межирицький
Адвокат
У сервісі: 2 роки
107 відгуків (107 +) (0 -)
Консультацій: 273
Топ 3 спеціалізації:
  • Податкове право
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право

Доброго дня. Дякую за виібір.

Почнемо з кінця. Правила взаємовідносин працівника з наймодавцем врегульовані положеннями трудового кодексу. Стаття 40 та 41 якого визначають право звільнення працівника з ініціативи керівництва. Жоден абзац цих  статей, не містить положень, що звільнення може відбуватись у зв'язку з порушеннями правил військового обліку. Тож, не дивлячись на Ваші взаємовіднисинни з керівництвом, будь-яка Ваша взаємодія з ТЦК або її відсутність не може бути підставою для перегляду дл взаємовідносин з місцем роботи.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram