Відстрочка

Які потрібно відправити документи для відстрочки студенту. 3-4 вересня отримаємо довідку. І які деталі потрібно враховувати? Якою новою поштою? Як відправити? Що відправляти? Потрібно копії?

Для студента, 25 років, за черговістю освіти все гаразд.

31.08.2024 19:41 98

Консультація виконавця

Неля Романенко
Юрист
У сервісі: 1 рік
78 відгуків (78 +) (0 -)
Консультацій: 240
Топ 3 спеціалізації:
  • Кримінальне право
  • Військове право
  • Розлучення подружжя

Доброго вечора! 

Вам необхідно подати до ТЦК довідку про здобувача освіти, сформована в Єдиній державній електронній базі з питань освіти, що передбачено переліком документів, які подаються на відстрочку, посилання (додаток 5 у даному документі): https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/560-2024-%D0%BF#n362

Законом не забороняється направляти документи поштою. Це повинен бути лист бажано рекомендований з описом і надісланий через Укрпошту.

Зразок заяви на відстрочку доступний за посиланням (офіційний, згідно порядку №560): https://zakon.rada.gov.ua/laws/file/text/119/f535568n463.docx

Таким чином, Вам потрібно подати заяву про відстрочку та вищевказану довідку, бажано оригінал - навчальний заклад повинен видати за Вашим проханням повторно таку довідку, у разі необхідності. Або ж нотаріально завірену.

Є випадки коли ти ТЦК відмовляються приймати документи поштою, направляюча відповідь на заяву про відстрочку лист, в якому просять вас особисто з'явитись до ТЦК. 

Між тим, такі вимоги є неправомірними і нічим не передбачені.

Такі відмови трапляються не постійно, залежить від конкретної області та ТЦК. 

В будь-якому випадку, згідно правил військового обліку, Ви зобов'язані протягом семи днів повідомити ТЦК про те, що поступили на навчання. У разі якщо ви цього не зробите - може бути накладений штраф за порушення правил військового обліку. Чи буде тут склад адміністративного правопорушення - дуже велике питання, оскільки такий штраф можливий у разі, якщо ТЦК не може отримати відомості про ваше навчання з інших реєстрів, тобто залежить від технічного доступу ТЦК до відповідного реєстру.

Якщо у вас будуть додаткові запитання напишіть мені у telegram 073. 171.0756

Буду вдячна за відгук на даному сайті! Успіхів

Якщо подобається, тисни кнопку
  • Анастасія
    Анастасія
    1 місяць
    Консультацiя № 57145
    Відстрочка

    Дякую за допомогу, швидку відповідь та розгорнуту відповідь!

Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram